Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-09@08:26:20 GMT

چرا مردم ایران به فروشگاه‌ها حمله نمی‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۵۹۷۴

ممکن است برای شما هم این سوال پیش امده باشد که چرا در کشورهای پیشرفته دنیا مردم این چنین به فروشگاه‌ها حمله می‌کنند؟ چرا مواد غذایی در فروشگاه‌ها به سرعت تمام می‌شود؟ اما در ایران تاکنون با چنین صحنه‌هایی مواجه نشده‌ایم؟

اخبار اقتصادی- این تفاوت، دلایل زیادی دارد؛ یکی از دلایل مهمش در بند بعدی آمده؛ دلیل دیگرش تصویر غلط و بزک شده‌ای است که رسانه‌ها برای ما از غرب ساخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در اینجا تنها از دو زاویه به این تفاوت نگاه کرده ایم.

 اول؛ یک دلیل ساده اما بسیار معنادار دارد این تفاوت رفتار که کمتر به آن توجه شده:

 سیستم غیر متمرکز، خرده فروشی و مویرگیِ مغازه محور توزیع و فروش کالا در مقابل سیستم متکی بر مال ها، هایپرشاپ‌ها و فروشگاه‌های زنجیره ای بزرگ!

 وقتی شما سبک و مدل فروش را بر فروشگاه‌های بزرگِ همه چیز فروشی متمرکز کنی و مغازه های کوچک و کاسبی‌های خرد صنوف مختلف را از سطح شهر جمع کنی، یکی از تبعاتش می شود همین صحنه‌هایی که در مواقع بحران در شهرهای اروپا و امریکا دیده می‌شود.

 شما در شهرهای ایران حتی کلان شهری مثل تهران، کافی است از در خانه به سر کوچه بیایید تا در زمانی کمتر از پنج دقیقه حداقل به دو مغازه سوپر مارکت برسید با انواع خوراکی‌های مورد نیاز شما.

 طبیعی است در چنین فضایی که همه مایحتاج روزمره شما از مغازه سر کوچه تامین می شود، ضرورتی بر حضور در هایپرها ندارید و طبیعتا از تجمع و فشار جمعیت هم در زنجیره ای ها کاسته می‌شود. نگرانی و دغدغه ای هم برای خرید کالای مطلوبتان ندارید.

اما همین تفاوت ساده که سال‌هاست به عنوان نماد باکلاسی و پیشرفت آن ور آبی‌ها و عقب ماندگی ما این‌وریها در مغز ما فرو کرده اند، ناشی از تفاوت نگاه مصرفگرا، سودمحور و سرمایه سالار تمدن غرب به کالا و اقتصاد و مردم و همه چیز است.

 سال‌هاست بسیاری از دلسوزان انقلاب، از تبعات سهمگین فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مال گرایی و رشد قارچ گونه فروشگاه‌های زنجیره ای در ایران از دهه هفتاد تا امروز، گلایه کرده‌اند.

کاری به سهمی که این نوع از فروشگاه‌ها در پروار کردن سرمایه دارها، مکیدن خون مستضعفان، مصرفگرا کردن مردم، استثمار کارگران، نابود کردن بقالی‌های سنتی و مغازه داران خرد و ... دارند ندارم؛

 همین تفاوت رفتار مردم ما با مردم شهرهای مبتنی بر فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ در بحران کرونا، شاید جرقه‌ای باشد که بعضی‌ها را از خواب غرب پرستی و غربگرایی بیدار کند!

 شاید هیچ وقت فکر نمی‌کردیم تبعات مخرب فرهنگی اجتماعی مصرفگرایی و مال گرایی را بتوانیم این چنین عیان و عینی نشان دهیم؛ عزت لگدمال شده مردمان ساکن شهرهای اروپا و آمریکا، جنگ و دعوای بین شهروندان و استرس و هراس در چشمانشان به خاطر گرسنه نماندن، روضه مکشوف همین سیستم سرمایه‌سالار است.

 دوم؛ یکی از فیلم‌هایی که این روزها در فضای مجازی از غارت یا هجوم مردم به فروشگاه‌ها در اروپا منتشر شده است را دیدم؛ اولین حسی که با دیدن زنان و مردان مضطرب و نگران اروپایی به من دست داد، دلسوزی بود! واقعا از اعماق قلبم دلم برای این مردم سوخت.

 چرا این انسان‌های در کنار هم، اینچنین با هم غریبه اند؟ چرا برای یک لقمه نان هیچ رحم و مروتی نسبت به بغل دستی‌شان ندارند؟ انسان مگر حرمت ندارد؟ چرا باید به اینجا برسد که مثل موجودات دیگر بر سر نان، جنگ کند؟

 علت العللش یک چیز است؛ جهان‌بینی و در نهایت سبک زندگی ای که تمدن غرب برایش به ارمغان اورده، به او گفته است فقط به فکر خودش باید باشد

و به حاکمانش هم یاد داده به فکر ان باشند که سودشان در آن است، این وسط عده ای هم له شوند، به درک!

 دلم برایشان سوخت به خاطر حاکمان بی رحمشان، به خاطر متفکرین بی خدایشان که این چنین برایشان ذلت هدیه آورده‌اند!

 و احساس غرور کردم از عزتی که مردم ما در سایه حکومت ولایی دارند و البته خیلیها قدرش را نمی دانند. إنّ العزّه لله و لرسوله و للمومنین

قدر داشته هایمان را بدانیم!

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فروشگاه ها کشورهای اروپایی مردم ایران کشورهای پیشرفته فروشگاه ها فروشگاه ها زنجیره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۵۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه محصولات خانگی و دانش‌بنیان در فروشگاه‌های عراق و مسکو

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران از امضای دو تفاهم‌نامه استانی با کشورهای روسیه و عراق با هدف عرضه تولیدات مشاغل خانگی و دانش‌بنیان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای مسکو و کربلا خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد آذرپناه درباره اقدامات صورت‌گرفته در استان تهران به منظور حمایت از مشاغل خانگی و تولیدات دانش بنیان اظهار کرد: قوانینی که در حمایت از مشاغل خانگی در برنامه هفتم توسعه و سال ۱۴۰۳ تنظیم شده است تا حدودی نسبت به سالهای گذشته تفاوت دارد. به این معنی که در مشاغل خانگی چند گروه جامعه هدف داریم که از جمله آنها مشاغل خانگی مستقل هستند که روال کار آنها به این شکل است که با مراجعه به سامانه مذکور مجوز می‌گیرند و اگر نیاز به تسهیلات داشتند وام و تسهیلات لازم را دریافت می‌کنند و صفر تا صد کارشان را به طور مستقل پیگیری می‌کنند.

وی ادامه داد: گروه دوم پشتیبانان مشاغل خانگی هستند؛ یعنی یک شخصیت حقوقی که تعداد بیشتری از افرادی را که به طور متفرقه در منازل خود کار می‌کنند را پشتیبانی می‌کنند و تامین منابع، مواد اولیه و بحث آموزش و تنظیم بازار آنها را برعهده می‌گیرند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در یک گفت‌وگوی رادیویی افزود: در سال جاری اولویت اساسی ما پرداختن به حوزه پشتیبانان مشاغل خانگی است که از این طریق پایداری کسب و کارها، سوق دادن مشاغل خانگی به سمت تکنولوژی بهتر و دانش بنیان‌تر و شناسایی بازارهای هدف را دنبال کنیم.

آذرپناه با بیان اینکه طی چند سال گذشته مصوبات بسیاری در حوزه اقتصاد دانش بنیان به تصویب رسیده است، افزود: بخش زیادی از اجرای این موضوع از مسیر مشاغل خانگی بوده‌ است. ما در استان تهران بستر جدیدی ایجاد کردیم و سال گذشته ایجاد ارتباط بین تشکل‌های تجاری و شناسایی ظرفیت‌های بازارهای هدف را در دستور کار قرار دادیم.

وی ادامه داد: در همین راستا دو تفاهم‌نامه بین استانی بین استان تهران و استان کربلا و مسکو به امضا رسیده است تا محصولات دانش بنیان و مشاغل خانگی را در قالب غرفه‌های فروش در این کشورها عرضه کنیم و اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف در حال پیگیری و اجرای این موضوع هستند.

به گفته آذرپناه از طریق این تفاهم‌نامه زمینه ارائه بخشی از محصولات خانگی و دانش بنیان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بازارهای هدف کشورهای دیگر فراهم می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در پایان برگزاری نمایشگاه اکسپوی ۲۰۲۴ را یادآور شد و گفت: نمایشگاه اکسپو ظرفیتی است که سالانه اتفاق می‌افتد و در معرفی دستاوردهای حوزه دانش بنیان و پشتیبانی از مشاغل خانگی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد تا بخش اعظمی از محصولات در معرض دید خریداران قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصاویر به هم پیوستن رودخانه سزار با رود گهر + فیلم | تفاوت رنگ آب ۲ رود را ببینید
  • حمله پلیس آمریکا به هواداران فلسطین در نیویورک+ فیلم
  • عرضه محصولات خانگی و دانش‌بنیان در فروشگاه‌های عراق و مسکو
  • کد تخفیف اکالا؛ خرید ارزان با ارسال رایگان
  • مهم ترین تفاوت های پیچ خشکه و معمولی
  • پلیس فرانسه با گاز اشک‌آور به حامیان فلسطین حمله کرد+ فیلم
  • پلیس فرانسه با ضرب‌وشتم و گاز اشک‌آور به حامیان فلسطین حمله کرد
  • خرید ویپ و پادهای اورجینال از برند ووپو VOOPOO در فروشگاه ویپ ایران
  • رئیس‌جمهور: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/حمله به سفارت ایران نشان دهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد